08 May 2016

HILANGKAN BAU BADAN DALAM 3 SAAT
.
.
Cuaca panas badan mudah berpeluh; berpeluh itu bagus; berpeluh tu tanda sihat. Yang tak tahannya bila berpeluh menyebabkan badan berbau.
.
Time jemput anak balik sekolah bila diaorang masuk kereta je tak tahan akak bau badan budak2 ni; remaja lah katakan perubahan hormon agaknya. Puas dah macam2 deodorant akak try, asal ada org rekomen je akak belikan utk anak2 ni tapi tak menjadi juga. 
.
Sehingga lah akak jumpa CelebrityLass Master Odourless ni, mmg superb lah! 1st time guna je budak2 ni dah tak ada bau badan lagi! Nyaman sungguh! Sejak tu tak pernah lupa pakai, sehari sekali je cukup boleh cover seharian. Yang aktif bersukan pun ok. Akak memang puashati dan rekomen sgt kat sapa2 yang ada masalah bau badan ni

Pn Niza
.

Saya kerja pakai uniform putih; lepas punch card je mmg bz la tak sempat nak duduk. Ke sana  ke sini badan mudah berpeluh, yg problemnya pakai deodorant akan beri kesan kekuningan pada baju di bahagian ketiak. Basuh sental pun susah nak hilang. Pakai deodorant pun akan rasa melekit-lekit & tak selesa; bila bercampur peluh; deodorant yg wangi pun dah jadi mashamm, x syok dah bau badan
.
Sejak diperkenalkan dengan CelebrityLass Master Odourless ni, semua masalah tu selesai; tak de rasa melekit, tak de lagi kesan kekuningan pada baju; dan tak de lagi bau badan yg tidak menyenangkan! Sangat berkesan! Cara pakai pun mudah; spray aje kat ketiak, leher atau kat mana2 lah yg rasa perlu, biarkan kering dan kemudian mandi macam biasa. Lepas mandi pakailah perfume macam biasa, tak perlu pakai deodorant lagi. 
.
En Zack
.
.
Pasti ramai yang ada masalah macam Pn Niza & En Zack. Mahu tak anda rasa selesa macam mereka juga?
.
Whatsapp kami
==> 0 1 4 - 6 6 6 5 8 4 6
==> 0 1 4 - 6 6 6 5 8 4 6
==> 0 1 4 - 6 6 6 5 8 4 6
.
.
====================
C E L E B R I T Y L A S S
====================
.
* Ia adalah MASTER ODOURLESS
.
* Meneutralkan BAU BADAN
.
* Menghilangkan BAU BADAN dlm 3 saat
.
* Menyahkan BAU BADAN yg kurang enak dengan mudah, cepat & selamat
.
* Badan kekal COOL & FRESH selama 24 jam
.
* Tak melekit di ketiak
.
* Tidak meninggalkan kesan kekuningan pada bahagian bawah lengan baju
.
* Menjimatkan - penggunaan sehari sekali sahaja dah cukup, sebotol tahan 2-3 bulan
.
* Diformulasikan dari ekstrak semulajadi pati mawar, herba terpilih, tawas premium & air suling
.
* Boleh digunakan oleh semua golongan & peringkat umur
.
* Cara penggunaan yang mudah - Spray di bahagian yang perlu, biarkan kering dan mandi seperti biasa, mudahkan?
.
.
Beli sekarang! Jangan biarkan bau badan membelenggu hidup anda!
https://www.facebook.com/sis.rx/shop…
https://www.facebook.com/sis.rx/shop…
https://www.facebook.com/sis.rx/shop…
.
.
PM untuk tempahan
.
https://www.facebook.com/sis.rx/
https://www.facebook.com/sis.rx/
https://www.facebook.com/sis.rx/
.
.
Whatsapp
==> 014-6665846
==> 014-6665846
==> 014-6665846
.

05 December 2012

Anda dan Kadar Metabolisma

Kadar metabolisma (Metabolic Rate) ialah kadar keupayaan badan kita menukarkan makanan kepada tenaga atau istilah lain ialah kadar pembakaran kalori badan kita. Lebih tinggi kadar metabolisma lebih banyak sel badan kita menggunakan tenaga, lebih mudah untuk menurunkan berat badan.

Antara faktor yang mempengaruhi kadar metabolisma
1. Umur
2. Jantina
3. Hormon
4. Tabiat pemakanan & makanan
5. Aktiviti harian

1. Umur
Kanak-kanak mempunyai kadar metabolisma yang tinggi berbanding orang dewasa. Kadar metabolisma semakin menurun selari dengan peningkatan usia. Sebab itu apabila anda meningkat usia anda lebih mudah menjadi gemuk.

2. Jantina
Lelaki mempunyai kadar metabolisma yang lebih tinggi daripada perempuan

3. Hormon
Ada beberapa jenis hormon yang mempengaruhi kadar metabolisma seperti hormon tumbesaran (HGH) & hormon tyrosine. Hormon tumbesaran hanya dihasilkan oleh badan kita sehingga umur sekitar 30-an. Kelenjar thyroid yang kuang aktif disebabkan oleh faktor keturunan, kekurangan nutrisi & pengambilan sesetengah jenis ubatan akan mengurangkan penghasilkan hormon thyrosine seterusnya merendahkan kadar metabolisma badan kita.

4. Tabiat pemakanan & makanan
Makan terlalu banyak pada setiap kali waktu makan akan memberi tekanan kepada hormon penghadaman dan menyebabkan setidakseimbangan hormon berlaku dan merendahkan kadar metabolisma. Makan tidak tentu masa juga boleh merendahkan kadar metabolisma. Makanlah mengikut jadual dengan kuantiti yang berpatutan untuk mengekalkan kadar metabolisma pada tahap yang tinggi sepanjang hari. Jenis makanan itu sendiri boleh menentukan kadar metabolisma.

Antara makanan yang boleh meningkat kadar metabolisma

5.Aktiviti Harian
Individu yang sentiasa aktif akan mempunyai kadar metabolisma yang tinggi berbanding individu yang tidak aktif. Pekerja ofis yang sentiasa bekerja dihadapan komputer dalam medium berhawa dingin mempunyai kadar metabolisma yang rendah jika dibandingkan dengan pekerja buruh.

04 December 2012

Gemuk?

Anda GEMUK? Kini kegemukan telah menjadi masalah global. Kajian yang dijalankan mendapati 1 daripada 2 rakyat Malaysia mengalami masalah kegemukan. Kegemukan boleh menjadi punca kepada pelbagai penyakit seperti diabetes, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, penyakit jantung, masalah sendi dan lain-lain. Kesibukan jadual harian dan gaya hidup yang kurang sihat menyebabkan ramai yang tidak menyedari mereka telah berada pada tahap 'overweight' ataupun diambang kegemukan (preobese).

BMI = Body Mass Index adalah petunjuk untuk mengetahui tahap kegemukan kita

Apa yang penting dalam mengatasi masalah kegemukan ialah
1. keazaman yang tinggi untuk mengubah cara hidup sekarang kepada gaya hidup yang lebih sihat.
2. pengetahuan yang luas dalam pelbagai aspek kesihatan
3. kenali diri sendiri

You are what you eat
3 Golden Rules
1. Eat a balanced diet
2. Avoid overconsumption
3. Avoid processed foods


pembahagian kumpulan makanan yang perlu diambil dalam sehari



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Borang Pesanan / Pertanyaan

Nama:
Email:
Alamat:
No.Telefon:
Penghantaran: Pos Laju
Pos Daftar
Nama Produk & Kuantiti:

form mail

Google Map

Loading...